350 kr

 • Byggsatser i skala H0 (1:87).
 • Vitmålad vagns­korg med tampong­tryckt grön reklam­text.
 • Speci­al­fram­ställda dekaler (vagns­numren 37265 och 37305 finns på deka­larket).
 • Färdig­må­lade rambalkar och spänn­stag.
 • Komplett sats med:
  – fler­talet detaljer i plast,
  – korg, tak och under­rede
  – platt­formar, grindar m.m. i etsad mässing
  – NEM koppel­ficka
  – hjul
  – dekaler för lång­bal­karna och flera olika vagns­nummer
 • Historik och bygg­be­skriv­ning.

I lager

Artikelnr: SMJVB-R Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Förebilden

Om man säger “täckt gods­vagn” tänker nog de flesta på den svenska stan­dard­gods­vagnen littera G. 1948 ombyggdes G 37265 och 37305 till litt Gus och 1952 även nummer 43377. Vagnarna användes av Ramlö­sabrunn för trans­porter från Helsing­borg till Stock­holm N. I retur till Ramlö­sabrunn trans­por­te­rades tomglas. Omkring 1952 målades de vita och försågs de med reklam­märk­ning för Ramlösa. 1956 över­fördes vagnarna till andra uppdrag och målades om i andra färger.
(Histo­riken ovan kommer från MJ Maga­sinet nr 3 2010 där Ramlösa-​G-​vagnarna presen­teras samt Järn­vägs­hi­sto­riskt forum 5 och 6 september 2009.)

Byggsatsen är SMJ:s ordi­narie gods­vagn stan­dard G med färdig­målad korg, färdig­må­lade rambalkar och spänn­stag, reklam­texten “Ramlösa-​vatten” tampong­tryckt i grönt på korgen och med speci­ellt fram­tagna dekaler. Komplet­terad bygg­be­skriv­ning med utförlig beskriv­ning, historik och stor teck­ning på vagnens lång­sida. Byggsatsen har hel bromsplatt­form.

OBS – Det finns ett mycket begränsat antal byggsatser fram­tagna. Lagerstatus för byggsatsen kommer att visas på den här sidan, ta gärna en kontroll innan du beställer på nätet.

Ytterligare information

Vikt 0,4 kg