50 kr

Skickas ej, måste hämtas på plats!

  • Det är en färg från Phoenix Preci­sion Paints Ltd i England.
  • Färgerna finns i burk­stor­leken 14 ml.
  • Färgen lämpar sig mycket bra för pensel­mål­ning men kan även sprutas med mycket gott resultat. Vid sprut­mål­ning bör färgen spädas ut med balsam­ter­pentin till lämplig koncistens.
Artikelnr: N/A Kategori: Etiketter: , , ,

Beskrivning

Ett vanligt problem som uppstår när man bygger eller förbättrar en lok- eller vagns­mo­dell är att få till rätt färg­ku­lörer… så vad göra? Några entu­si­aster hos SMJ tog tag i detta problem och under­sökte om det skulle gå att ta fram färger med önskade färg­ku­lörer, och det gjorde det.

Ett antal färg­ku­lörer som använts av olika järn­vägs­bolag har tagits fram. Ursprung­ligen togs dessa färg­ku­lörer fram för använd­ning av klub­bens egna medlemmar. Men, precis som SMJ:s stadgar före­skriver, så vill vi också sprida dessa färger till andra modell­byg­gare. SMJ tar i första hand fram färger som anknyter till den trafi­kidé som åter­speglas på klub­bens anlägg­ning.

SMJ har, där så är möjligt, använt korrekta färg­prover från SJ, TGOJ etc. Se även SJ:s färg­ta­bell med stan­dard­färger.

För­u­tom bolagsu­nika fär­ger så behö­ver man även en del andra stan­dard­ku­lö­rer. Vad sägs om teak­färg som nylac­kad eller väder­biten?

Ytterligare information

Vikt 0,05 kg
Färg

[S200] TGOJ Grön, [S201] TGOJ Oliv­grön, TGOJ-​OG