Text och foto: Anders Lu

Klockan 11.11 den 11/11 inleddes Mässingsjuntans 10-årsfirande i SMJ-klubbrum.
Nu aktiva juntadeltagare och tidigare aktiva juntadeltagare hade bjudits in till firandet som lockade ett 20-tal personer. Modellbyggen som färdigställts under de tio åren visades upp liksom några byggen ”in progress”.

Uppackningsbangården var i princip full av modeller, både normalspåriga och smalspåriga. Några landsvägsfordon fanns också där liksom någon byggnad.

Efter en gemensam lunch på en närbelägen restaurang var det återsamling i klubbrummet med bygg- och modelldiskussioner runt de utställda alstren. 10-årstårta serverades till kaffet. 

SMJ:s hedersordförande höll ett kåseri om den svenska MJ-hobbyns historia där scratchbygge av (svenska) modeller var en nödvändighet för den som körde med svensk förebild. Nuvarande ordföranden överlämnade SMJ:s gåva till Mässingsjuntan – en ”första hjälpen-låda” med lite lödtenn, olika limsorter, tejp, små rengöringsborstar och brytbladsknivar (och plåster om användandet av brytbladsknivarna misslyckas). Lådans innehåll är tänkt att användas när någon Mässingsjuntadeltagare glömt något hemma en onsdagskväll.

Juntans verksamhet under de 10 åren är bildmässigt väldokumenterad och deltagarna fick även se en uppsjö bilder från verksamheten i ett par bildspel. Bilder på koncentrerade män, modellbyggen i olika stadier av färdigställande och smörgåsar dominerade.

Fram emot 18-tiden började deltagarna troppa av efter en mycket trevlig dag i glada vänners lag med ett stort inslag av MJ-bygge.
 
SMJ önskar grattis på 10-årsdagen och säger lycka till under (till att börja med) nästa decennium.
 
/Anders L