Vad sägs om en förbi­gång på Bång­fors station i kvällssol? Det är persontåg nr 27 med passa­ge­rare till sana­to­riet i Kolaråsen som passerar det väntande malm­tåget nr 201 på väg med lastade vagnar mot Mohäl­larne.

Det som är annorlunda med bilden är dels belys­ningen (ovan­ligt med kvällssol), dels att det är skärpa över hela bilden, titta själv!

Man kan kanske tycka att det är en litet onödig förbi­gång eftersom Kolaråsen är nästa station på linjen, men passa­ge­rarna längtar efter sitt kvällsmål på kurho­tellet i Kolaråsen. Vad förvå­nade dom skall bli när hälso­kuren påbörjas redan första kvällen och inleds med pota­tis­soppa och en lång­pro­menad!

Om du tittar riktigt noga i bilden på detaljer så kanske du lägger märke till att skär­ped­jupet. Det är långt, ända från närmaste rälsen till kolladan i bakgrunden.

Ett tips – Bilden är tagen med en teknik som kallas Focus Stacking.

Text: LGF
Foto: SEN