På väg till Pendon­mu­seet berät­tade Jerker A om ett järn­vägs­mu­seum i Didcot, inte långt från Pendon. Det han berät­tade lät mycket intres­sant och vi gjorde en juste­ring av efter­mid­da­gens schema så att bussen tog oss till Didcot istället för London.

Text: ALu      Foto: LEB, POLO, SN

Stort museum, på flera sätt
Väl framme på museet fann vi ett rejält museum där det visades både bred­spår (7 fots spår­vidd) och många fordon från f.d. Great Western Railway. De flesta i ett fantas­tiskt skick och vad jag förstår helt körklara.

Replik av ett bredspårigt lok
Före­ningen hade byggt en replik av ett av de bred­spå­riga loken (Firefly). Det fanns även några hundra fot bred­spår där Firefly med några vagnar kunde åka fram och till­baka..

Vagnhall… och en till
Vi hittade en öppen dörr till en vagn­hall och där inne stod lok vid lok vid lok vid lok… Å en del andra fordon också… När vi tumlade ut från den första hallen hittade vi den andra hallen…

Paus och hemresa
Den lokala serve­ringen på museet kunde erbjuda Station Master’s Ale och vi vilade oss lite mellan lokin­spek­tio­nerna i solskenet på uteser­ve­ringen på platt­formen. Efter flera timmar på museet tog vi modernt tåg från Didcot till London Paddington. En stil­fullt sätt att åter­vända till London efter en rejäl dos Great Western Railway.

Några intressanta länkar


Bildkavalkad