SMJ-vingar-6

SMJ:s nya hemsida

Som du kanske märker har vi ändrat layouten på hemsidan. Det är gjort i samband med att vi har bytt verktyg (helt webbaserat och inte kodat) för att skapa hemsidan. 

Vad har då hänt med hemsidan? Som sagt ny layout även om vi försökt behålla samma profil på layouten. Menystrukturen är annorlunda och litet omgjord i vad man hittar var. Den gamla information har förts över till den nya layouten även om vi släpar efter litet på digitalinformationen men den kommer den också.
 

Vad mer är nytt? Jo, nu anpassar sidorna (mer eller mindre bra) till olika skärmstorlekar, tänk smart mobiltelefon och läsplatta. Egentligen är det webbläsarfönstrets bredd som styr detta och layouten blir mer stående än liggande samt med ett menyträd som tas upp med den gängse ”tvärrandiga knappen”.

Som du också kommer att lägga märke till finns det en ”andra” hemsida som heter smjmedlem. Där ligger Kalendariet, Månadens spår och Byggartiklar. Detta är för att ge möjlighet till medlemmarna att själva göra inlägg speciellt under Månadens spår som kan göras med en app från Hemsidan24 på en smart mobiltelefon eller läsplatta.
För att komma tillbaka till den vanlig hemsidan så välj ”Hem” eller klicka på loggan högst upp.

---
Varför då nytt verktyg för att bygga hemsidan?
Verktygsbytet skedde för att förenkla uppdatering av verktyget eftersom detta helt på det nya webbhotellet Hemsida24.se. Tidigare skulle vi själva hantera uppdateringen av 3 olika miljöer (Mysql, PHP och WordPress) även om det skedde till viss del automatiskt måste man ändå så att säga ”hänga med i uppdateringarna” och anpassa hemsidan vartefter. Speciellt gällde det vår hemsida där vi hade använt en hel del egenutvecklad kod för layouten.

Arkiv

Länkar

-

Senaste